Reisverzekering

U krijgt het advies om een reisverzekering af te sluiten, maar wat is een reisverzekering eigenlijk? Bij een reisverzekering gaat het over een verzekering die u af gaat sluiten wanneer u op reis gaat. Welke kosten er allemaal gedekt worden, hangt af voor welke aanbieder en welke reisverzekering u heeft gekozen. U kunt bijvoorbeeld de bagage dekken, maar u kunt u ook verzekeren tegen diefstal tijdens de reis.

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. U kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten. Deze is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een keer per jaar op vakantie gaan. Voor het aantal dagen dat u op reis gaat, sluit u dan een reisverzekering af en wanneer u terug bent is de verzekering afgelopen. Wanneer u meerdere malen per jaar op vakantie gaat kunt u de doorlopende reisverzekering kiezen. Dan betaalt u meestal eens per jaar een vast bedrag aan premie en dan bent u het hele jaar verzekerd als u gaat reizen. Het voordeel is dat u hierdoor niet voor iedere reis weer een reisverzekering aan hoeft te vragen. Ook een onverwacht weekendje weg is hierdoor verzekerd!

Reisverzekeringen vergelijken

U kunt verschillende reisverzekeringen vergelijken. Let u daarbij op wat er gedekt wordt, wat het eigen risico is, welke uitzonderingen er zijn, wat uw rechten en plichten zijn (die staan in de voorwaarden) en hoe hoog de premie is. U kunt nu zelf bekijken wat de kosten zijn, om vervolgens een geschikte aanbieder te kiezen waar u de reisverzekering af gaat sluiten.

Geplaatst op 5 april 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *