Hondenverzekering

Een hond kunt u verzekeren, zodat u geen onverwachte kosten zult hebben voor de zorg van uw hond. Een dergelijke verzekering bestaat vaak uit een basispremie. Een basispremie kan worden uitgebreid met het eigen risico, de maximale vergoeding en de dekking naar keuze. Deze extra opties brengen uiteraard ook extra kosten met zich mee. Ook zijn er veel verschillende verzekeraars die hondenverzekeringen aanbieden. Hierbij is het dus erg belangrijk om de dekking per verzekeraar te vergelijken.

Hondenverzekeringen voor ongevallen

Een hond die een ongeluk krijgt, kan veel dierenartskosten met zich meebrengen. Zo kan het voorkomen dat een hond de straat op rent en gewond raakt door een auto of dat een hond iets eet waar hij niet tegen kan en daardoor vergiftigd raakt. Indien u geen hondenverzekering heeft, bent u niet verzekerd tegen dit soort ongelukken en kunnen de kosten voor de dierenarts erg hoog oplopen.

Uw hond verzekeren voor ziekte

Als honden ziek zijn, is het erg verstandig om deze mee te nemen naar de dierenarts. Een dierenarts kan uw hond vervolgens onderzoeken en indien nodig medicijnen voorschrijven. Deze kosten zijn bij een hondenverzekering vaak gedekt. Bij sommige verzekeringen zijn er wel uitsluitingen van gevallen waarin de kosten niet gedekt worden. Denk hierbij aan erfelijke ziektes of ziekte door parasieten. Daarom is het wel erg belangrijk dat u de polis goed doorneemt.

Hondenverzekering en reizen

Met veel reisverzekeringen bent u zelf in heel Europa verzekerd. Sommige verzekeraars bieden echter ook een mogelijkheid om uw verzekering uit de breiden met een reisverzekering voor de hond. In dat geval worden consulten en behandelingen in Europa ook vergoed wanneer u doorverwezen bent door een Nederlandse dierenarts. Als u regelmatig op vakantie gaat, is het erg belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Indien uw hond vaak mee gaat, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat ook hij verzekerd is bij ongevallen en ziekte in het buitenland.

Geplaatst op 11 februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *