Om zo lang mogelijk van uw kat te kunnen genieten, zijn liefde, aandacht en goede verzorging cruciaal. De controles bij de dierenarts, voorgeschreven vaccinaties en nodige behandelingen spelen hierbij een belangrijke rol. Door een kattenverzekering af te sluiten, wordt u als baasje beschermd tegen hoge dierenartskosten. Een kattenverzekering kan op veel manieren vormgegeven worden. Zo hebben verzekeraars vaak basispakketten, maar er worden ook aanvullende pakketten op maat aangeboden.

Een ziektekostenverzekering voor uw kat

Natuurlijk kan een baasje ideale omstandigheden scheppen om de gezondheid van een kat te garanderen, maar er kunnen ook onverwachtse ongelukjes gebeuren. Een kattenverzekering werkt daarbij eigenlijk hetzelfde als onze ziektekostenverzekering. Een operatie, onverwachtse behandeling of medicatie kan al snel veel geld kosten. Door een kattenverzekering af te sluiten, bent u verzekerd tegen de hoge kosten van de benodigde medische hulp. Zo staat u zelf niet voor moeilijke (financiële) beslissingen in tijd van nood.

Een buitenkat of binnenkat verzekeren

Oorspronkelijk zijn katten echte jagers. Veel baasjes laten hun kat dan ook naar buiten. Voor deze katten is het extra van belang om regelmatig voor controle een bezoek te brengen aan de dierenartsenpraktijk. De kans dat de kat buiten een bacterie, vlooien of verwondingen oploopt, is immers aanzienlijk. Een verzekering biedt uitkomst tegen onvoorziene dierenartskosten.

Ook baasjes van binnenkatten hebben baat bij een kattenverzekering. Zo vergoeden de meeste verzekeraars namelijk basisbehandelingen in de jongere jaren van het dier. Denk hierbij aan belangrijke vaccinaties, sterilisatie/castratie en de identificatiechip.

De voordelen van een kattenverzekering

Een kattenverzekering biedt voordelen voor u, maar ook vooral voor uw dier. Het geeft financiële rust, waardoor u de kat altijd de juiste medische hulp kan bieden op het moment dat dit nodig is. Daarnaast geldt: hoe jonger de kat, hoe lager de premie van de verzekering. Het is dus zeker rendabel om op jongere leeftijd van de kat al een verzekering af te sluiten.

Ga op onderzoek uit naar de verzekeraar die het beste bij jullie situatie past. Iedere verzekeraar hanteert andere prijzen en polisvoorwaarden.

Geplaatst op 24 december 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *